Onderhoud
gazon


Een gazon vraagt relatief veel onderhoud en zorg. Ik doe dit graag voor u. Belangrijke stappen om het groen en gezond te houden zijn: verticuteren, doorzaaien, kalk strooien, bemesten en maaien. Verticuteren is het verwijderen van mos, dat uw gazon een lelijke, viltachtige laag geeft. Na het verticuteren wordt er zonodig bijgezaaid en gemest. Voor een sterke grasmat is het verstandig om nog twee tot drie keer per jaar te bekalken en te bemesten. Neem daarbij een goed afgestelde maaimachine en voldoende vocht tijdens droge perioden... en u kunt de hele zomer van een diepgroene grasmat genieten.

Reiniging terras
en bestrating


Uw terras en uw bestrating vol onkruid zien er niet mooi en uitnodigend uit. Maar zelf alles schoonhouden en het onkruid handmatig weghalen is geen pretje. Dat werk kan ik u uit handen nemen. Eerst verwijder ik machinaal onkruid en mos. Dan maak ik het oppervlak verder schoon met behulp van een terrasreiniger. En tot slot veeg ik terras en bestrating zonodig in met inveegzand. Na afloop is alles weer netjes en verzorgd.

tuinbeheer
tijdens vakantie


Vakantie vieren is afstand nemen. Maar de tuin al die weken onbeheerd achterlaten is toch een punt van zorg. Ook in de vakantieperiodes kunt u me inhuren. Ik maai het gras en verwijder onkruid uit de borders. En bij droogte geef ik water aan zomergoed, gazon en de rest van de beplanting.